Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

*Horsens Teater

Den 21. December 1845 fik Horsens sit første teater. Det havde til huse i Graven 5, hvor gæstgiver A. Jørgensen, som drev hotelvirksomhed i Det Lichtenbergske Palæ, lod opføre en bygning på 16 fag i længden i gården bag hotellet. Men som tiden gik blev det gamle teater for lille og umoderne og tanken om et nyt teater tog form. Hotelejer P. Nielsen var opmand og efter hans død tog familien over og førte de oprindelige planer ud i livet. Den 17. marts 1909 blev den sidste forestilling spilllet på teatret og dagen efter forestillingen, begyndte nedrivningen af de gamle bygninger. Det nye teater, som blev bygget på samme grund, som det gamle, blev indviet 4. December 1909 og fungerede som sådan indtil 14. Marts 1957.
Horsens havde heldigvis en stærk teaterforening, og med mange teaterinteresserede indbyggere var grundlaget for at kæmpe til stede. Så Teaterforeningen for Horsens og Omegn lejede sig ind i den smukke gamle bygning ”Håndværkerforeningen” på Allegade. Her var der dog en mindre scene og rummede kun 448 pladser mod de tidligere 600, og der var ekstreme dårlige garderobeforhold. Men der blev spillet teater fra mange af de omrejsende teatre, og det blev til meget store oplevelser gennem årene. Senere foretog man en udbygning, som forbedrede forholdene på scenen og i garderoben. Trods forbedringerne, mente at det ikke var kunstnerisk forsvarligt at spille i Horsens! Alligevel blev der spillet teater indtil begyndelsen af 1990'erne.